Nota:Per poder desxifrar les matrius de punt precises d'un lector de Qr Code pel teu mòbil. El QR-Code es un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts, similar a com funcionen els codis de barres però enlloc de fer servir una sola dimensió utilitza dues. Aquest el podràs trobar a diferents fulles web, però nosaltres et recomanem Kaywa, que el podràs descarregar des de http://reader.kaywa.com/. Insta-la aquest programa al teu mòbil i podràs desxifrar tots el Qr que hi han al catxé sense cap dificultat

CATALÀ

Mosaic Gaudi


Antoni Plàcid Guillem Gaudí Cornet, màxim representant del modernisme i un dels principals pioners de les avantguardes artístiques del segle XX, va néixer el 25 de Juny de 1852 a Reus (Baix Camp), encara que sembla que certa tradició familiar defensa el seu naixement a Riudoms el cert és que tota la documentació escrita s'inclina per Reus.

retrat gaudiVa ser el cinquè fill del matrimoni de Francesc Gaudí Serra i Antònia Cornet Bertran. El seu bateig va tenir lloc el dia següent a l'església Prioral de Sant Pere de Reus.

Va començar la seva activitat escolar al parvulari del mestre Francesc Berenguer, que estava instal·lat al terrat d'una casa, a Reus. D'aquesta època es compta una anècdota en la qual el professor va fer una dissertació de les aus i l'ús de les ales per volar i el petit Gaudí li va replicar dient que les gallines del corral també tenen ales, però les utilitzen per córrer més ràpid, demostrant tenir una agudesa visual fora del comú.

Als onze anys va ser matriculat en el Col·legi de les Escoles Piadoses de Reus, ubicat a l'antic convent de Sant Francesc i ja en aquella època manifestava el seu entusiasme per l'arquitectura i el dibuix, realitzant les il·lustracions del setmanari manuscrit i les escenografies al teatre del col·legi.

DracGaudí patia des de petit un problema reumàtic que li impedia jugar amb els nens de la seva edat i el va fer faltar sovint a classe, la qual cosa li permetia passar moltes hores observant els animals, les plantes i les pedres, i així es va adonar que la naturalesa no dóna formes a l'atzar sinó que totes les formes que dóna a les seves creacions són totalment funcionals.

El 1868 va decidír estudiar arquitectura a Barcelona, en una escola dominada pels corrents neoclàssics i romàntics. Així, la seva primera producció arquitectònica oscil·là entre una interpretació dels cànons històrics amb influència oriental i la recuperació d'elements medievals.

El 1873 ingressa a l'Escola Provincial d'Arquitectura de Barcelona, on es va graduar el 1878, obtenint el títol d'arquitecte.

.
Sagrada FamiliaLa seva vida professional es va desenvolupar a Barcelona, que és on es pot contemplar la part mes fonamental de la seva obra. La situació social en la qual va viure, una època de fort desenvolupament econòmic i urbanístic de la ciutat, el patronatge d'una poderosa classe mitjana amb un desig d'apropar-se a les tendències imperants a Europa, la coincidència amb el fenomen de la "Renaixença", van servir de brou de cultiu a la fantasia i imaginació desbordant de Gaudí.

Influït per Viollet Le Duc i Ruskin, va ser un dels pilars fonamentals del "Modernisme", estil dins del qual se li classifica, encara que la seva sigui una estètica, com la de molts grans genis, difícilment classificable, sent moltes les opinions que l'inclouen dins d'altres corrents artístics.

Gaudí no solament va revolucionar l'arquitectura, a més va ser un creador prolífic. Va dissenyar mobles, mosaics, elements decoratius, ferro forjat i qualsevol element que formés part de les seves construccions.

La biografia de Gaudí està íntimament relacionada amb la família Güell, família de gran prestigi dins dels ambients industrials i artístics de l'època a Barcelona. Per a aquesta família va construir una part important de la seva obra, com el Palau Güell, la Cripta de la Colònia Güell i el Parc Güell entre altres.

park guellA més d'una àmplia representació d'edificis residencials i urbans, la tasca arquitectònica de Gaudí es va sublimar dins de l'àmbit religiós en el qual se'n poden classificar algunes de les seves obres mes importants, com la Sagrada Família de Barcelona, la Cripta de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló i el Col·legi de Santa Teresa de Ganduxer també a Barcelona.

La seva visió de l'arquitectura com un tot, fa que la seva empremta es manifesti no sol a les façanes i zones externes dels seus edificis, sinó en els interiors que denoten un intens treball que va desenvolupar amb la col·laboració de nombrosos artesans.

El 7 de Juny de 1926 ningú no podia suposar que aquell ancià que jeia al terra després d'haver estat arrossegat pel tramvia núm. 30, en l'encreuament de la Gran Via i el carrer Bailén de Barcelona, era el famós Antoni Gaudí. Al no portar cap document, amb part de la seva senzilla vestimenta subjectada amb agulles imperdibles, i un llibre d'Evangelis com a única pertinença va ser ingressat en l'hospital de la Santa Creu, com un indigent indocumentat més.

En avançar la nit i no tornar al seu modest dormitori, en aquell temps en un reduït annex a les obres de La Sagrada Família, va ser buscat per les cases de socors i hospitals de Barcelona.

L'endemà, els metges més eminents van comprovar la gravetat de les lesions sofertes per l'arquitecte rebatejat. En publicar la premsa diària la notícia de l'atropellament, les personalitats més rellevants van desfilar per l'hospital: polítics, cardenals, bisbes, aristòcrates, arquitectes...

Després de morir, ell i la seva obra van entrar en un període d'ostracisme, fins que els corrents avantguardistes i el moviment internacional el van recuperar, presentant-lo com un exemple de modernització i renovació de l'arquitectura del segle XX, en l'actualitat, la fama de Gaudí és un fet reconegut a tot el món, tant per part dels especialistes, com del públic en general.

**-**

La nostra geocache-historia comença a

Qr code 1

coordenada que ens portarà a l'esglesia on va ser batejat Antoni Gaudí, a la façana de la qual hi podem trobar una placa on hi ha 4 números.

placa

Amb aquests números hem d’anar a
qr code 2
en aquesta plaça hem de trobar al terra set escuts antics de la ciutat, amb un any al peu de cadascun
escut mostra

els heu d’ordenar a la quadricula de baix de menor a major


A

B

C

D

SUMA

1





12

2





19

3





8

4





18

5





11

6





24

7





18

SUMA

7

44

32

27



Ara el nostre objectiu es una estàtua, situada a

qr code 3

que te diverses boles movibles, s'ha de buscar la que correspon a les imatges, anvers i revers...

bola 1 reverso bola

Si et desplaces uns metros mes endavant, cap a on està mirant aquesta estàtua, pots veure la casa on va néixer el protagonista d’aquest catxe.

Amb els numeros que hi ha a aquestes boles podem formar la coordenada final del catxè substituint lletres pels seus nombres corresponents a aquesta quadrícula:

Nord 4 B º
(E-I) (C7) ,F (C6) (D6-B5)







Est (C3) (B3)-(B2)º 0 G ,K (B1) (B7+D3)







Aquest es troba a uns 2 km de l’estatuta, però recomanem utilitzar qualsevol medi de de locomoció per fer aquesta aproximació final.

Pista:
Pista catalá


Per veure mes detalls sobre aquest cache prem aqui...

Si us plau, no pengeu fotos spoiler del catxe final. Gràcies.

Por favor, no colgar fotos spoiler del cache final. Gracias.

Please, don’t upload spoiler photos cache end. Thank you